Haartransplantatie

Vragen over dit onderwerp?
Vraag het aan Ozlem en Margo
Offerte aanvragen Ozlem en Margo
Afspraak maken? Neem contact met ons op!

Haartransplantatie Turkije bij Esteworld

De haartransplantatie is een veel uitgevoerde behandeling in Turkije. Maandelijks reizen er 300 mannen naar  Istanbul voor het laten uitvoeren van een haartransplantatie.

Kaalheid

Een man kan kaal worden door de erfelijke kaalheid. Dit begint vaak bij het terugtrekken van de haarlijn en de inhammen. In verdere stadia kan ook het kruin gebied of het bruggebied (boven op het hoofd) kaler worden of zelfs helemaal uitvallen . Deze erfelijke kaalheid wordt ook wel de Alopecia Androgenetica genoemd. Het hoofdhaar is hier vatbaar voor. Het huidhaar op de man zijn hoofd niet. Dit gebied wordt de eeuwige krans genoemd en bevind zicht aan de achterkant en zijkant van het hoofd.

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie in Turkije is een toegepaste methode om haren vanuit de eeuwige krans te verplaatsen naar de kalende gebieden. De verplaatste haren zullen niet meer uitvallen en  zo is dit een blijvende oplossing.

Esteworld haartransplantatie

Esteworld is in Turkije en eigenlijk ook in Europa voorloper op het gebied van haartransplantatie. Voor meer informatie kunt u kijken op onze haartransplantatie site www.esteworld-haartransplantatie.nl.

Onze professionals

FUE Methode

Veelgestelde vragen

De FUT-techniek staat bekend als strip methode, waarbij een reepje huid van het achterhoofd wordt verwijderd. Bij de FUE haartransplantatie methode worden de extractie en implantatie met speciale FUE naalden gedaan. Geen krassen, geen incisies, maar wel natuurlijke resultaten. De FUE-techniek kan zowel manueel als met behulp van een micromotor en een robot plaatsvinden. Er zijn patiënten bij wie zowel handmatige als machinale technieken gebruikt worden. Beide methoden hebben voor- en nadelen. De arts beslist, afhankelijk van uw individuele behoeften welke procedure de voorkeur heeft.
De FUE-techniek staat bekend om de mooie resultaten en natuurlijke effecten. Het is een internationaal bewezen procedure, waarbij moderne apparatuur en medisch gereedschap wordt gebruikt. De herstelperiode verloopt vlot. De FUE-methode is een uitstekende manier om haarverlies met goed resultaat op te lossen. De procedure is minimaal invasief en snijwonden of littekens blijven uit.
De beste kandidaten voor een FUE-haarimplantatie zijn mensen die haarverlies ervaren op de bovenkant van het hoofd of in de buurt van de haarlijn, de kruin en/of de inhammen. Het is belangrijk dat u voldoende haar heeft aan de achterkant van het hoofd. Meer donorhaar betekent dat op de transplantatie plaatsen een hogere haardichtheid wordt bereikt.
Het maken van incisies en/of het hechten van de huid is bij deze techniek niet van toepassing. Littekens zijn niet te verwachten. Een en ander hangt af van uw persoonlijke herstelvermogen en de manier waarop u de nazorginstructies opvolgt en toepast.
In alle gevallen wordt het aantal te transplanteren haarzakjes bepaald door uw eigen situatie. Hoe ziet het haarverlies eruit? Hoe is de kwaliteit van het donormateriaal? Welke verwachting heeft u? Iedereen heeft een donorgebied dat uniek is. Een haartransplantatie wordt altijd vooraf gegaan door een uitgebreid consult bij een haarchirurg.
Ja, een enkele keer heeft iemand te weinig donorhaar om een mooi resultaat te bereiken. Als er uitgebreide haaruitval is, waarbij een haarchirurg ziet dat met een transplantatie een onnatuurlijk resultaat wordt bereikt, kan dat tot een negatief behandeladvies leiden.
Een FUE haartransplantatie kan helaas alleen met uw eigen donormateriaal gedaan worden.
De haarzakjes die op de achterkant van uw hoofd groeien, hebben een unieke structuur die ze ongevoelig maakt voor het DHT-hormoon. Deze eigenschappen blijven tijdens en na de transplantatie behouden, waardoor ze in staat zijn blijvend nieuwe haargroei te produceren.
De haarzakjes die geëxtraheerd worden, groeien in het donorgebied niet terug. Uit een gezonde haarkrans kunnen ongeveer 5.000 grafts getransplanteerd worden. Degenen die een beperkt donorgebied hebben, zijn niet per se ongeschikt voor de ingreep. Beoordeling en advies van een ervaren haarchirurg is nodig. Hiermee voorkomt u een haarkrans waaruit zichtbaar te veel haarzakjes zijn verwijderd.
Het is noodzakelijk om met de haarchirurg en uw (huis)arts te praten over eventueel medicijngebruik rondom de operatie. Het kan zijn dat u een aangepast schema krijgt en/of dat u het gebruik tijdelijk onderbreekt. U krijgt het advies om ruim voor de haartransplantatie te stoppen met roken en dat ook na de ingreep niet te doen.
Na het ontbijt in het hotel brengt de chauffeur van Esteworld u naar de Altunizade kliniek en vindt een persoonlijk consult met de arts plaats. De ingreep wordt met u doorgenomen en afhankelijk van de techniek zal het haar geschoren worden. Een anesthesist verdooft eerst het donorgebied. Vervolgens wordt het afgesproken aantal haarzakjes geëxtraheerd. Tijdens de haartransplantaties zijn er, in overleg met u pauze momenten. Na de lunchpauze begint het implanteren van de haarzakjes in de kale gebieden. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. Als de ingreep erop zit, gaat u terug naar het hotel.
In het donorgebied is scheren noodzakelijk. Dit stelt de arts in staat voldoende kwalitatief hoogwaardig donormateriaal te oogsten. Afhankelijk van de techniek zal ook het overige haar gemillimeterd worden. Bij een haarsparende haartransplantatie blijft het scheren beperkt tot een deel van het donorgebied, zodat de andere haren na de operatie het geschoren gedeelte bedekken.
Na de ingreep ontvangt u van de chirurg informatie over de nazorginstructies. Het is gebruikelijk dat u enkele dagen ontstekingsremmers en antibiotica gebruikt om het risico op ontstekingen te verminderen. Voordat u naar huis gaat, komt u terug bij de arts voor een eerste controle. Voor een mooi resultaat is het nodig de hoofdhuid met rust te laten en van de korstjes af te blijven. Bij jeuk is koelen toegestaan.
Nee, voluit sporten doet u pas weer 6 weken na de operatie. Wel is het mogelijk om na 10 tot 14 dagen rustig te wandelen of fietsen. Vermijd contact- en/of watersporten. Transpiratie is ook van invloed op het resultaat.
Na de haartransplantatie neemt u een bad en/of gaat u douchen. Let daarbij op dat u uw hoofdhuid droog houdt. De haarchirurg bespreekt met u wanneer u de getransplanteerde haren en hoofdhuid voorzichtig mag wassen. Wees de eerste weken voorzichtig en gebruik water dat niet al te warm is. Dep het haar vervolgens droog, zonder dat u daarbij hard wrijft.
Gebruik de medicijnen die zijn voorgeschreven door de haarchirurg en volg de andere nazorginstructies op. Doe het minimaal 10 dagen rustig aan en wacht tot de hoofdhuid is genezen, voordat u inspannende activiteiten verricht. De eerste 6 weken belast u uw hoofd zo weinig mogelijk. Vermijd daarnaast fysiek zware inspanningen en/of stoffige ruimtes.
Bij Esteworld is een haartransplantatie beschikbaar vanaf € 2.500, waarbij tot 4.000 grafts zijn inbegrepen.
Vanaf drie tot vier maanden komt de eerste nieuwe haargroei tot ontwikkeling. Ongeveer 12 maanden na de ingreep wordt het optimale resultaat bereikt.
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk