Gynaecomastie

Plastische chirurgie omvat een groot aantal keuzes en Esteworld is hier om u te helpen die keuzes  comfortabel te kunnen maken.

Ook bekend als gynaecomastie, borstverkleining voor mannen, is de chirurgische correctie van de over-ontwikkelde of vergrote borsten. Het is een veel voorkomende aandoening bij mannen van alle leeftijden. Het kan het gevolg zijn van hormonale veranderingen, erfelijkheid, ziekte of het gebruik van bepaalde medicijnen zijn.

Deze aandoening kan emotionele stress en verminderde zelfvertrouwen veroorzaken; als gevolg kunnen sommige mannen bepaalde fysieke activiteiten en intimiteit vermijden.

Goede kandidaten voor een mannelijke borstverkleining zijn

Gynaecomastie chirurgie is een sterk geïndividualiseerde en selectieve procedure, die moet je puur voor jezelf maken en niet om de wensen van iemand.

U bent een goede kandidaat als:

Veel gestelde vragen

Wat zijn de risico’s bij deze ingreep?

De beslissing om een gynaecomastie operatie hebben, is zeer persoonlijk en u moet zelf beslissen of de voordelen die u uiteindelijke  doel zal hebben opwegen tegen de eventuele risico’s.

U wordt behandeld in een van de beste klinieken van Europa. De kans op complicaties is dus minimaal. Deze willen we echter wel melden.

Risico’s kunnen zijn: