Afspraak maken? Neem contact met ons op!
Fabienne wilde graag grotere en strakkere billen. Samen met onze specialist Dr. Lutfi en onze Nederlandse begeleiders wordt het beste behandelplan gemaakt. Bij Fabienne hebben we liposuctie gedaan bij de bovenbenen binnen en buitenkant, armen, rug, taille en buik om de billen beter te laten uitkomen. Daarnaast is er vet terug gespoten in de billen om de perfecte gewenste ronding te krijgen. Lees ervaring

Mijn BBL Turkie ervaring

Hoi, ik ben Fabienne en ik heb 30 maart 2021 een BBL Turkije operatie ondergaan bij Esteworld in Istanbul. Ik zat er al best een tijdje aan te denken en had al verschillende artsen gesproken. De belangrijkste redenen dat ik voor Esteworld heb gekozen zijn dat ze garantie geven en dat ze als enige in Turkije zijn goedgekeurd door de minister van volksgezondheid. Verder vond ik het contact met Özlem (1 van de NL consulente) heel fijn. Als ik vragen had kreeg ik meestal meteen of hooguit binnen een paar uur antwoord. Dat gaf me een heel prettig gevoel.

2 weken voor vertrek kreeg ik nog een berichtje van Esteworld Turkije zelf, van Yasemin, om alle informatie na te checken en nog de laatste dingen te bespreken. Super service. Op 29 maart was de dag aangebroken dat ik met me koffertje vol spanning naar Schiphol ging, dagdromend over mijn nieuwe lichaam. Ik vond het heel spannend maar ik had er ook wel weer heel veel zin in. Toen ik aankwam in Istanbul stond het luxe taxibusje al voor me klaar. Ook een hele aardige taxichauffeur die een praatje met me maakte en me op deze manier een beetje van mijn zenuwen afhielp. Ook had ik gelijk alweer contant met Özlem. Het is aan te raden om op het vliegveld in Istanbul even een Turkse simkaart te halen zodat je overal internet hebt.

Eenmaal aangekomen in het hotel (die echt wel 5 sterren waardig is!) en me spullen in de kamer gezet te hebben, ben ik even wat te eten gaan halen in 1 van de restaurantjes tegenover het hotel. Niet dat ik veel naar binnen kreeg haha. Toen kreeg ik een berichtje van Yasemin over hoe laat ik opgehaald zou worden bij het hotel de volgende ochtend en vanaf hoe laat ik niet meer mocht eten en drinken enzovoort.

De volgende ochtend werd ik stipt op tijd opgehaald door een chauffeur van esteworld en naar de kliniek gebracht. Daar ontmoette ik Semanur (Nederlandstalige tolk) die mij het hele proces in Turkije verder begeleidde. Wat een fantastische vrouw is zij! Ze heeft me enorm geholpen aangezien ik geen Turks kan en mijn Engels ook niet al te best is. We begonnen met een gesprekje en daarna heeft ze me naar mijn prive kamer gebracht waar ik de komende 2 nachten zou verblijven.  Super luxe!

Er werden allerlei testjes uitgevoerd om te kijken of ik helemaal gezond was. Denk aan een bloedonderzoek, hartfilmpje, bloeddruk etc etc. Ondertussen kreeg ik kousen aan tot aan me knieën, dit om trombose te voorkomen. Toen de uitslagen allemaal binnen waren en die goed bleken te zijn werd ik naar mijn chirurg gebracht, waar ik nogmaals mijn wensen vertelde. Hier was uiteraard Semanur bij en Özlem ook. De chirurg tekende lijnen op me lichaam waar er vet weg moest en waar het teruggeplaatst moest worden. Ik was heel blij met het consult, alle tijd werd genomen en mijn twijfels werden besproken. We hadden besloten om liposuctie te doen bij de bovenbenen binnen en buitenkant, armen, rug, taille en buik. En een gedeelte vet terugspuiten in me billen. Daarna werd ik nog even teruggebracht naar me kamer terwijl de artsen de operatiekamer gereed maakten. Toen ze zover waren kreeg ik een roesje ingespoten zodat ik relaxed en ontspannen naar de operatiekamer kon. Ik werd naar de operatiekamer gebracht en daar viel ik al in slaap.

Toen ik wakker werd na de operatie had ik het heel koud (wat heel normaal is). Ik had de eerste 2 dagen echt wel pijn maar door de morfine was het wel uit te houden. De verzorgsters in hun privé ziekenhuis waren heel lief en zorgzaam. Ik had een belletje naast me bed voor als er iets is of als ik iets nodig heb. Als ik erop drukte waren ze er altijd heel snel. Ik had 3 drains en een katheter. De katheter mocht er de volgende ochtend al uit en de drains mochten er op dag 5 uit. In de ochtend na de 2de nacht mocht ik naar het hotel. Die dag kwamen een vriendin en haar dochter ook daarheen. Al had ik het achteraf gezien ook prima alleen gekund.

In het hotel zaten ook vele andere (Nederlandse) cliënten van Esteworld waar ik al snel contact mee legde. Vanaf dat ik in het hotel aankwam ging het al heel snel veel beter. Zo ben ik in de laatste dagen zelfs nog gaan shoppen en heb ik de moskee Hagia Sophia en de blauwe moskee bezocht. Ik raad echt iedereen aan om de laatste dagen dingen te gaan ondernemen, dan gaat het herstel ook een stuk sneller. De 4de dag in de avond kreeg ik heel veel pijn door de drains en was ik dus bang dat er wat mis was. Ik belde Özlem en ze had gelijk geregeld dat ik werd opgehaald zodat ze er in de kliniek even naar konden kijken. Gelukkig was er niks aan de hand en werden de drains de volgende ochtend verwijderd. Dan blijkt maar weer dat Esteworld echt dag en nacht voor je klaar staat. Die ochtend heb ik gelijk me laatste check gehad bij dr. Lutfi. Alles was goed gelukkig.

Het resultaat is super mooi geworden en ben blij dat ik voor esteworld heb gekozen! De volgende dag werd ik weer opgehaald door de chauffeur en naar het vliegveld gebracht. Alles verliep heel soepel, zelfs ondanks corona. De testen voor de terugvlucht waren netjes geregeld door esteworld, de sneltest balie op de luchthaven in Istanbul was ook makkelijk te vinden en alles ook binnen de kliniek ging veilig en hoefde me echt nergens zorgen over te maken. Toen ik terug was in Nederland heb ik ook nog regelmatig contact gehad met Özlem om te kijken of alles goed ging. Ik ben zeer tevreden en super trots op mijn chirurg Dr Lutfi, özlem, Semanur en de verpleegsters. Enorm bedankt!

Ervaring
Type ervaring
Eindresultaat
Land van afkomst
Nederland
Leeftijd
30 tot 35 jaar
Geslacht
Vrouw
Type behandeling
BBL, Liposuctie
Jaar van behandeling
Behandeld in 2021
Behandeling wordt uitgevoerd in
Esteworld Turkije
Onze professionals
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk