Kronen Turkije

Vragen over dit onderwerp?
Vraag het aan Justin en Margo
Offerte aanvragen Justin en Margo
Afspraak maken? Neem contact met ons op!

Door de tijd heen worden onze tanden zwakker en meer vatbaar voor problemen zoals tandafbraak, verkleuring en scheurtjes. Dit gaat ten koste van je mooitse lach. Kies voor een gebits make-over in Instanbul.

Met onze computer gestuurde CEREC 3D technologie kunnen ons hoog gekwalificeerde tandartsen team de problemen vaak oplossen in 1 enkele behandeling.


Waarom is Esteworld Tandarts kliniek de beste keuze voor u behandeling?

Bespaar tijd, moeite en geld met een bezoek aan Esteworld Tandarts Kliniek in Turkije voor tandheelkundige kronen. Voorbij zijn de tijden van meerdere ongemakkelijke bezoeken, tijdelijke kronen en een lang verblijf in Turkije.

Esteworld heeft een revolutie teweeg gebracht in de cosmetische tandheelkunde scene van Turkije door de invoering van de CEREC technologie. Door als 1 van de eerste gebruik te maken van CEREC-technologie bij een kronen behandeling, zijn er geen onjuiste afdrukken, geen tijdelijke kronen en bijna geen tweede afspraken meer nodig.

De tandartsen van Esteworld Tandarts kliniek Turkije gebruiken de CEREC tandheelkundige technologie om u hele kroon of bruggen met meerdere kronen te voltooien in 1 bezoek.

Goede kandidaten voor kronen

Typische kandidaten voor tandheelkundige kronen zijn individuen die tandbederf of cosmetische schade hebben aan hun tanden.

Kandidaten voor tandheelkundige kronen hebben:

  • Verkleurd, misvormde of afgebroken tanden
  • Voldoende tandstructuur om kroon te ondersteunen
  • Moeilijkheid bij kauwen vanwege beschadigde tanden
  • Verkeerd staande of scheve tanden

Materialen gebruik

Esteworld werkt enkel met de beste materialen. Vroeger waren dat de verschillende porseleinen, daarna kwam de zyrkonium en inmiddels is er de Emax kwaliteit. Samen zoeken we naar voor u het beste materiaal. Wij gebruiken enkel de duitse en zwitsere top kwaliteiten.

Hoe gaat het maken van kronen in zijn werk met de CEREC methode.

Eerst zal 1 van onze tandartsen bij Esteworld Tandarts Kliniek Turkije u tanden grondig onderzoeken. Hierna zal de tandarts een optische indruk van uw tanden maken met behulp van een speciale 3D-camera.

Het beeld wordt dan overgebracht naar de computer, waar uw kroon restauratie wordt ontworpen met behulp van een geavanceerde computer-aided design software (CAD). Dit type van tandheelkundige technologie neemt elk klinisch aspect van u situatie in overweging en op basis hiervan de meest accurate en nauwkeurige kroon.

Vervolgens worden deze exacte specificaties naar onze in-office freesmachine gestuurd. Binnen 20 minuten produceert, dit innovatieve apparaat, de nieuwe kroon in de vooraf besloten kleur. Ten slotte wordt de kroon geplaatst, gepolijst en op zijn plaats vastgezet.

Veel gesteelde vragen over het plaatsen van Kronen:

Hoe lang moet ik verblijven in Turkije voor een tandheelkundige kronen behandeling?

In slechts 2 uur, afhankelijk van de mate van tandheelkundige werk dat nodig is, kunnen wij u een nieuwe kroon aanmeten, frabriceren en plaatsen. Op 1 dag kunnen wij tot 10 nieuwe kronen plaatsen.

Wat voor soort technologie wordt gebruikt in onze kronen behandeling in Turkije?

Tandheelkundige kliniek Esteworld is een van de weinige tandheelkundige klinieken in Instanbul die gebruik maakt van de  revolutionaire CEREC technologie. CEREC tandheelkundige technologie biedt de mogelijkheid om binnen 1 bezoek u kroon te maken en plaatsen.

CEREC is een snelle en veilige tandheelkundige technologie die natuurlijk ogende restauraties uitvoert die een leven lang kunnen duren.

Is een kronen behandeling pijnlijk?

Een CEREC kroon restauratie voorkomt een veelheid aan problemen, waaronder tanden gevoeligheid. De weken waarin normaal gewacht moest worden op de kronen is vaak pijnlijk. Niet te vergeten hoe ongemakkelijk tijdelijke kronen zijn. Beide problemen worden volledig vermeden bij gebruik van het CEREC apparaat voor kronen in Turkije.

Onze professionals
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor

Kronen Turkije FAQ

Veelgestelde vragen

Een tandkroon is een soort dop die op een tand wordt gecementeerd en vervolgens versterkt, gevormd of cosmetisch verbeterd. Bij een kroon blijft de originele tand samen met de tandwortel. Het doel van een kroon is om een onrustige tand een boost te geven die het nodig heeft om te functioneren. Een kroon beschermt een zwakke tand, een beschadigde tand, geeft een tand vorm of bedekt een tand die verkleurd of misvormd is.
Kronen kunnen worden gemaakt van keramiek, een goudlegering, een metaallegering of porselein dat op metaal is gesmolten.
Bij elke vorm van restauratieve tandheelkunde is een licht ongemak te verwachten. Tijden de preparatie van uw tand verdooft een tandarts het te behandelen gebied, waardoor u niets voelt van het vijlen of boren. Na het plaatsen van de nieuwe kroon ervaart u mogelijk een gevoeligheid van uw tandvlees. De grootste uitdaging is het wennen aan de nieuwe vormgegeven tand of kies.
Een vulling is vaak een goede oplossing voor een kleinere holte in een tand. Sommige holtes, vooral die in uw kiezen, zijn soms zo groot dat ze uw tand uithollen. De wortel kan stabiel zijn, maar de tand zelf is dan een schaal die niet tegen het dagelijks gebruik bestand is. In dit geval wordt de kies gevuld, maar moet ter bescherming afgedekt worden met een kroon. Heeft u een wortelkanaalbehandeling ondergaan om een tandabces te behandelen? Dit wordt dikwijls afgedekt met een kroon.
Kronen verzorgt u op dezelfde manier als uw natuurlijke tanden. Minimaal twee keer per dag poetsen, een keer flossen en ’s avonds spoelen met een alcoholvrije spoeling. Neem tandverzorging serieus en sla geen dag over.
De levensduur van een kroon hangt af van het materiaal dat u kiest. Alle metalen gaan doorgaans het langst mee, terwijl keramiek en porselein er natuurlijker uitzien met een iets kortere levensduur. De meeste kronen in Turkije hebben een langdurige garantie. Veel mensen ervaren dat een kroon langer dan 15 jaar meegaat.
U kunt het meeste gewoon eten. Probeer te plakkerige en taaie voedingsmiddelen zoals karamel of toffee te vermijden. Deze kunnen de kroon beschadigen en lostrekken.
Het duurt ongeveer twee tot vier dagen, voordat u aan de nieuwe kroon gewend bent. Het is niet vreemd of ongewoon om een aantal dagen een onwennig gevoel te ervaren.
Nadat uw nieuwe kroon is gecementeerd, wacht u een uur met eten. De eerste uren vermijdt u hard en plakkerig voedsel. Hervat uw normale tandverzorgingsgewoonten en volg eventuele nazorginstructies van uw tandarts op.
Een van de nadelen van kronen zijn de kosten die relatief hoog zijn. Daarnaast is er een risico op zenuwbeschadiging als een tand of kies te dun wordt gevijld. Tandkronen kunnen destructief zijn voor de naastgelegen tanden. Dit is het geval als de kroon te veel schuurt en op deze manier de behoefte aan verdere reparaties vergroot.
Dingen waar u aandacht mee houdt zijn het vermijden van kauwen terwijl uw mond nog gevoelloos is van de verdovingen. Vergeet niet voor uw tandvlees te zorgen. Goede mondhygiëne voorkomt ontstekingen en infecties. Laat de kroon met rust en til deze niet op van de tand.
Uw tanden zijn dagelijks aan slijtage onderhevig. Dat geldt ook voor implantaten en kronen die u laat plaatsen. Zelfs met een degelijke mondverzorging zal de kroon na verloop van tijd zwakker worden en/of verkleuren, waardoor vervanging wenselijk is.
Populaire porseleinen kronen gaan tot ongeveer 15 jaar mee. Metalen kronen hebben een levensduur van 20 jaar en langer. Kronen van goud of zirkonium kunnen levenslang meegaan.
De herstelperiode na een tandkroonprocedure in Istanbul is meestal een paar dagen. Uw mond herstelt van de irritatie en ontsteking die met de ingreep samengaan. Het is normaal dat u de eerste tijd wat gevoeligheid, ongemak of pijn ervaart. Dit neemt na een paar dagen af.
In ongelukkige omstandigheden kan een kroon al binnen 5 jaar of later dan 15 jaar bederven. Verzorging en mondhygiëne is de oorzaak van complicaties bij kronen. De meeste problemen die u met een kroon ervaart zijn te wijten aan slijtage, maar laat ander letsel niet buiten beschouwing. Het is nog altijd mogelijk dat een kroon afbreekt door het eten van te harde of te plakkerige voedingsmiddelen.
Slechte mondhygiëne leidt tot tandplak dat zich rond de kroon ophoopt. Als dit gebeurt, kunnen de aanwezige bacteriën een slechte adem veroorzaken. Slecht afgeronde kroonranden hebben soms lekkages tot gevolg. In dat geval sijpelen bacteriën onder de kroon en veroorzaken ze tandbederf. Verval rond of onder een kroon is soms oorzaak van slechte adem.
Er is geen verschil tussen een kapje en een kroon. Lange tijd werden kronen kapjes genoemd. De meeste tandartsen gebruiken tegenwoordig de term kroon.
Slechte gewoonten zoals het kauwen van ijs, nagelbijten en het opentrekken van verpakkingen met uw tanden veroorzaken druk die een kroon kan beschadigen. Tandenknarsen en het hard op elkaar klemmen van de tanden zijn hiervoor eveneens verantwoordelijk.
Twee keer per dag poetsen en dagelijks flossen is nodig. Tussen de tanden gebruikt u flosdraad, om te voorkomen dat tandplak de kroon en tanden ernaast beschadigt. Om tandbederf te voorkomen, is het beter om suikerhoudende en zure voedingsmiddelen te laten staan.
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk