Tandimplantaten Turkije

Vragen over dit onderwerp?
Vraag het aan Justin en Margo
Offerte aanvragen Justin en Margo
Afspraak maken? Neem contact met ons op!

Tandimplantaten Turkije bij Esteworld

Wanneer het niet mogelijk is om een kroon op een bestaande tand te plaatsen, omdat deze te zwak zijn of in hun geheel ontbreken, zal er mogelijk een implantaat moeten worden geplaatst. Een implantaat is een kunstwortel bevestigd aan de kaak waarop een kroon wordt geplaatst. Al onze implantaten worden gemaakt van titanium zodat het bot er direct aan kan hechten.

U krijgt Maatwerk en vakwerk

Implantaten in Turkije kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Zo kunnen implantaten worden ingezet om een enkele tand te vervangen, een brug te plaatsen, of om een klikgebit op te verankeren. Echter kan het wel zo zijn dat uw gebit of tandvlees zelf niet sterk genoeg zijn om deze implantaten in Turkije direct te plaatsen. In zulke gevallen zullen wij eerst uw gebit moeten voorbereiden. Zo kan bijvoorbeeld het kaakbot eerst moeten worden versterkt door middel van een sinuslift. Gelukkig heeft Esteworld tandheelkundige specialisten vanuit verschillende disciplines in huis en kunnen wij daardoor de meest complexe situaties en problemen verhelpen.

Iedere tandbehandeling bij Esteworld begint met een vrijblijvend consult met een van onze specialisten in Nederland. Omdat wij de mogelijkheid hebben om op voorhand OPG (digitale röntgen) foto’s te nemen in Nederland komt u ook niet voor verrassingen en onverwachte kosten te staan bij aankomst voor uw implantaten in Turkije.

Gratis consult

Wat maakt Esteworld Tandarts Turkije de beste keuze voor tandheelkundige implantaten

Esteworld biedt al sinds 2003 hoogwaardige en gespecialiseerde tandheelkundige behandeling aan tegen scherpe tarieven. Mede dankzij haar vele duizenden tevreden klanten is Esteworld uitgegroeid tot een benchmark in de tandheelkunde en implantologie in Turkije. U kunt zelfs uw tanden ‘proefpassen’ doormiddel van een plastic mock-up. Zo kunt u even wennen aan uw nieuwe tanden en goedkeuren voordat deze definitief worden geproduceerd in ons eigen laboratorium. En doordat onze behandelingen van dezelfde Europese kwaliteit en materialen zijn kunt u gewoon bij uw lokale tandarts terecht voor reguliere controles en onderhoud. Volledig ontzorg en van A tot en met Z in het Nederlands begeleid. En dit alles tegen tarieven, inclusief verblijf, waar u in Nederland al snel het dubbele kwijt zou zijn. En dat met volledige garantie en service vanuit Nederland.

Esteworld Tandarts Turkije staat altijd garant voor:

 • Al 20 jaar de nr. 1 voor tandheelkunde in Turkije
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Eigen laboratorium inhouse
 • Prachtig natuurlijke look
 • Ruim 50% goedkoper dan in Nederland
 • Nederlandstalige service, begeleiding en garantie
 • Volledig verzorgd verblijf
 • Meest moderne en geavanceerde behandelmethodes
 • Uitsluitend A++ kwaliteit materialen

Waarmee moet u rekening houden bij uw implantaten in Turkije?

Allereerst is het belangrijk dat u zich goed realiseert dat een tandbehandeling in Turkije bij Esteworld niet een standaardbehandeling is. Iedere situatie en iedere wens vereist een gepersonaliseerde aanpak en daarmee maatwerk. Wij kunnen op voorhand enkel een indicatie geven van de verwachte behandeling en daarmee kosten. Gelukkig nemen wij graag geheel vrijblijvend en kosteloos uw behandelplan op voorhand met u door. Zo weet u precies waartegen u ja of nee zegt. Komt u bij ons langs op ons kantoor in IJsselstein (Utrecht) voor het maken van een behandelplan? Dit is geheel vrijblijvend en u hoeft maar 1 keer langs te komen.

Gratis consult

Wanneer het nodig is dat uw gebit op voorhand moet worden voorbereid, dan kan het zijn dat u twee keer naar Istanbul moet afreizen. Een eerste keer voor het voorbereidende werk en het plaatsen van de implantaten in Turkije en een tweede keer voor het plaatsen van de kronen. Als dit nodig is zullen wij dat goed en duidelijk vanuit Nederland al op voorhand met u doorspreken zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Vanzelfsprekend krijgt u dan ook tijdelijke tanden voor tussen uw eerste en tweede bezoek aan onze kliniek in Turkije. 

Enkel de beste merken tand implantaten 

Iedereen kan wel roepen dat ze de beste materialen gebruiken, maar welke zijn dat dan? Bij Esteworld hebben wij verschillende merken. Wij kijken naar welk merk en kwaliteit het beste bij uw situatie past. Maatwerk! Wij gebruiken enkel de volgende implantaten merken:

 • Straumann
 • Hoissen

Tandtechnici in House

Bij Esteworld hebben we tandtechnici in huis, en we geloven sterk in de voordelen die dit met zich meebrengt voor onze patiënten en tandheelkundige praktijk. Onze tandtechnici werken nauw samen met onze tandartsen om op maat gemaakte protheses te maken die aan de specifieke behoeften van elke patiënt voldoen.

Een van de belangrijkste voordelen van het hebben van tandtechnici in huis is de directe communicatie tussen de tandarts en tandtechnicus. Dit zorgt ervoor dat er geen miscommunicatie ontstaat bij het maken van een prothese. Dit leidt tot een betere pasvorm en esthetiek van de prothese, wat de tevredenheid van onze patiënten verhoogt.

Daarnaast kunnen onze tandartsen en tandtechnici snel op veranderingen reageren en protheses aanpassen aan de specifieke behoeften van de patiënt. Dit leidt tot een efficiëntere behandeling en een kortere productietijd van de prothese. Bovendien kunnen we door het hebben van tandtechnici in huis de kosten van uitbesteding vermijden, wat kan resulteren in lagere kosten voor onze patiënten.

Bij Esteworld geloven we dat het hebben van tandtechnici in huis de kwaliteit en efficiëntie van onze tandheelkundige dienstverlening verbetert en ons in staat stelt om betere zorg te bieden aan onze patiënten. Onze toegewijde en ervaren tandtechnici werken nauw samen met onze tandartsen om ervoor te zorgen dat onze patiënten de best mogelijke protheses krijgen die aan hun specifieke behoeften voldoen.Een stukje technisch uitleg

We combineren de nieuwste cosmetische procedures, innovatieve hulpmiddelen en een hightech tandtechnisch laboratorium om de glimlach te creëren die u verdient. Esteworld Dental Clinic Turkije is adequaat uitgerust met moderne implantaattechnologie die tandheelkundige implantaten beter helpt integreren met het omliggende bot, wat zorgt voor meer stabiliteit en duurzaamheid op de lange termijn.

Bij conventionele behandelingsmethoden worden tandheelkundige implantaten geplaatst met behulp van een tweestapsbehandeling. De tandimplantaten worden meestal door een mondspecialist geplaatst en vervolgens afgedekt en gedurende maximaal zes maanden overgelaten om het bot rond het implantaat te laten groeien voor stabiliteit. In sommige gevallen kan het proces zelfs langer duren als bottransplantatie nodig is voordat het implantaat wordt geplaatst.

Gelukkig hoeft u bij ons niet zo lang te wachten om uw tandheelkundige implantaten te ontvangen, waardoor het ongemak van ontbrekende tanden wordt geminimaliseerd. Onze tandartsen gebruiken twee van de meest geavanceerde diagnostische tandtechnieken: panoramische röntgenstralen en 3D volumetrische tomografie.

Panoramische röntgenfoto's kunnen meer perspectief bieden op het type en de grootte van het implantaat dat moet worden gebruikt en hoe het implantaat moet worden geplaatst voor maximaal botcontact en stabiliteit. 3D Volumetric Tomography is een inventieve tandtechnologie, die de meest precieze behandelplanning op het gebied van tandheelkundige implantologie mogelijk maakt.

3D-volumetrisch beeldvormingssysteem is intuïtief ontworpen om een ​​volledig perspectief te bieden van alle orale en maxillofaciale structuren, wat zorgt voor een meer accurate implantatieplanning en meer voorspelbare behandelresultaten.

Goede kandidaten voor tandheelkundige implantaten

Als u op zoek bent naar een tandheelkundige behandeling om ontbrekende tanden te corrigeren, kan tandheelkundige implantatie een haalbare optie voor u zijn. De meeste mensen komen in aanmerking voor tandheelkundige implantaten in Turkije.

Een goede kandidaat moet het volgende hebben:

 •  Gezond tandvlees
 •  Sterke botstructuur
 •  Genoeg bot dichtheid
 •  Mensen met 1 of meer missende tanden
 •  Gezond mondweefsel

Tandheelkundige implantaten Procedure

Tanddeskundigen bij Esteworld Tandarts Turkije voeren de procedure uit door de tandheelkundige implantaten in het kaakbot te plaatsen, waar ze dienen als de basis voor ontbrekende tanden.

Het titanium dat in implantaten wordt gebruikt, is ontworpen om te smelten met het kaakbot. Dit voorkomt dat implantaten uitglijden of dat er schade aan de botten ontstaat zoals bij kunstgebitten. Tijdens uw tandheelkundige implantatieprocedure plaatst uw tandarts een dunne, titanium staaf onder het tandvlees in het gebied van de ontbrekende tand.

Deze staaf zal direct aan de kaak verankeren, waar hij zichzelf tot op het bot zal versmelten en zal fungeren als een solide basis voor de komende paar weken. De tandarts kan een tijdelijke kroon over de staaf plaatsen totdat de fusie voltooid is. Zodra de fusie van het anker tot het bot is voltooid, is het implantaat nu een permanent deel van uw mond en is het klaar voor een permanente kroon.

Uw tandarts zal de kroon vervolgens op maat laten maken en op kleur afstemmen. 

Veel Gestelde Vragen

Is de procedure voor tandheelkundige implantaten pijnlijk?

De meeste mensen die een behandeling met een tandheelkundige implantaat hebben ontvangen melden weinig ongemak. Lokale anesthesie kan worden toegediend tijdens de procedure voor tandheelkundige implantaten bij Esteworld Tandarts Turkije, waardoor de pijn die kan optreden wordt verlicht. Wij doen er alles aan om de behandelingen zo comfortabel mogelijk te maken.

Wat zijn de resultaten van tandheelkundige implantaten in Turkije?

Dentale implantaten gedragen zich in wezen als uw natuurlijke tand. Ze bieden comfort, vertrouwen in functie en uiterlijk. U zult een aanzienlijke verbetering merken in kauwen en spreken. Als gevolg van een verbeterd uiterlijk, functie, comfort en gezondheid, zult u genieten van een hogere zelfrespect en zelfvertrouwen.

Hoe lang moet ik in Turkije blijven voor tandheelkundige implantaten?

Afhankelijk van het type implantaten, moet u minimaal 3 dagen blijven. Na 3 weken moet u terugkeren naar Turkije voor een tweede bezoek om uw behandeling af te ronden.

Onze professionals
Ervaringen
Al ruim 4000 personen gingen u voor

Tand implantaten Turkije

Veelgestelde vragen

Een tandimplantaat is geen tand. Het betreft een prothese die tandartsen gebruiken om ontbrekende tanden te vervangen. In wezen is het een titanium bevestiging die in uw kaakbot wordt ingebracht, waarop een kroon, een vaste brug, een gedeeltelijke of volledige prothese wordt bevestigd. Zodra het implantaat in het kaakbot is geïntegreerd wordt een structuur op het implantaat aangesloten. Vervolgens worden de kunstmatige tanden bevestigd.
De ingreep is bedoeld als oplossing om beschadigde of ontbrekende tanden te vervangen. De procedure zelf is niet pijnlijk, omdat de tandarts werkt met plaatselijke anesthesie om uw mond te verdoven. Na de ingreep en zodra de verdoving is uitgewerkt, kunt u milde napijn ervaren.
De meeste tandartsen trekken de vooraf afgesproken tanden en plaatsen tegelijk het implantaat. Dit is de beste tijd om het implantaat te plaatsen. U heeft slechts een enkele chirurgische ingreep nodig.
Een tandimplantaat vervangt een ontbrekende tand. U heeft geen gevoel in het implantaat zelf. Het gevoel dat u ervaart komt vanuit het tandvlees. Een implantaat voelt niet exact hetzelfde aan als natuurlijke tanden. Na enkele weken bent u gewend aan het veranderde gevoel.
Bijna iedereen die een tand, meerdere tanden en kiezen of alle tanden mist, komt in aanmerking voor implantaten. Tijdens een consult met de tandarts bespreekt u uw specifieke behoeften. De tandarts zal vragen naar uw gezondheid, medicijngebruik en onderzoekt uw huidige gebit.
Wanneer uw permanente tanden verloren gaan door tandbederf en/of tandvleesaandoeningen, kan een implantaat deze vervangen. Implantaten gaan dikwijls een leven lang mee. Ze verbeteren uw uiterlijk en zelfvertrouwen. Met tandimplantaten kunt u weer eten wat u lekker vindt en kunt u onbezorgd lachen zonder een hand voor uw mond te hoeven doen. De implantaten zijn gemaakt van titanium, wat tandbederf onmogelijk maakt.
Er bestaat een risico op infecties, ontstekingen en pijn. De tandarts bespreekt met u deze en andere bijwerkingen, zodat u weet welke behandelingen mogelijk zijn. Wanneer u onvoldoende kaakbot heeft om de implantaten te plaatsen, kan een bot- en tandvleestransplantatie nodig zijn. Dit kan van invloed zijn op de prijs van de behandeling.
Resultaten variëren per persoon en hangen onder andere af van uw gezondheid en gewoonten. Een gezond iemand met een goede, regelmatige mondhygiëne en een goede gezondheid kan een succespercentage van 90% tot 95% verwachten. Voor een goed resultaat volgt u de nazorg- en verzorgingsinstructies van de tandarts op.
In tegenstelling tot uw natuurlijke tanden en kiezen zijn implantaten niet vatbaar of gevoelig voor problemen als tandbederf. De gezondheid van uw tandvlees is van belang voor het behoud van de implantaten. Verzorg uw gebit goed en bezoek regelmatig uw tandarts voor controle. Zo houdt u uw mond en de implantaten in goede staat. Iedereen is echter anders en het succes van implantaten is afhankelijk van de diagnose, planning, uw medische geschiedenis en andere persoonlijke factoren. In de regel gaan implantaten levenslang mee.
Nee. Bijna alle materialen die gebruikt worden voor het vervangen van natuurlijke tanden, bevatten een soort metaal. Tandimplantaten zijn gemaakt van titanium, een metaal dat sterk, duurzaam en biocompatibel is. Allergieën voor titanium zijn zeldzaam.
Nee, van kunstgebitten worden geen implantaten gemaakt. Implantaten worden in het kaakbot geplaatst en dienen als basis voor kunsttanden. Wel is het mogelijk om implantaten onder uw kunstgebit te plaatsen, waardoor u meer stabiliteit en ondersteuning ervaart. Deze mogelijkheid is er alleen als uw kunstgebit in prima staat is. Overleg met de tandarts het plaatsen van implantaten in combinatie met een kunstgebit.
Nee, implantaten worden aan uw kaakbot bevestigd en zorgen ervoor dat missende tanden vervangen worden.
Ja, mondinfecties of ontstekingen zijn dikwijls het gevolg van een bacterie. Bacteriën hopen zich direct na de ingreep of jaren later op en kunnen op den duur botverlies en implantaat problemen veroorzaken. Het is belangrijk om uw gebit goed te verzorgen en dagelijks minimaal twee keer te poetsen en een keer te flossen. Zo houdt u uw tandvlees in goede conditie.
De eerste 24 tot 48 uur na de ingreep moet u voorzichtig zijn. Eet alleen zacht voedsel om het kwetsbare tandvlees te beschermen. De tandarts bespreekt met u wat u wel of niet mag eten en drinken in de dagen en/of weken na de tandheelkundige ingreep.
Soms ervaren mensen extra vermoeidheid na het plaatsen van implantaten. Dat kan onder andere voorkomen door spanning die met de behandeling gepaard gaat. Het loslaten van stress kan voor extra vermoeidheid zorgen. Daarnaast kan vermoeidheid een bijwerking van de gebruikte verdovingen zijn. Bovendien bestrijdt uw lichaam de bacteriën die tijdens de ingreep in de bloedbaan terecht zijn gekomen. De vermoeidheid houdt doorgaans enkele dagen aan en gaat vanzelf over.
Het mislukken van tandimplantaten gaat samen met het onvoldoende verankeren van het implantaat met het kaakbot. Verschillende factoren dragen hieraan bij: onvoldoende botdichtheid, onjuiste plaatsing, overbelasting, plotseling impact en/of schade aan de omliggende weefsels.
Iedereen ervaart pijn anders. Tandheelkundige procedures zijn geïndividualiseerd. Mensen voelen zich over het algemeen minder ongemakkelijk bij het plaatsen van implantaten dan bij het trekken van tanden en/of kiezen.
Tandimplantaten zijn zo ontworpen dat het eindresultaat er net zo uit ziet als natuurlijke tanden. In vergelijking met andere opties voor het vervangen of opvullen van ontbrekende tanden zijn implantaten de betere keuze.
Nee, het implantaat en de kunsttand zijn gemaakt van niet natuurlijke materialen. Toch is een goede mondhygiëne belangrijk, omdat uw tandvlees wel gevoelig is voor het ophopen van bacteriën.
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk