Cryolipolyse

Vragen over dit onderwerp?
Vraag het aan Margo
Offerte aanvragen Margo
Afspraak maken? Neem contact met ons op!

Wat is Cryolipolyse ?

Cryolipolyse betekend vet verwijderen d.m.v. bevriezing. Door het aanbrengen van pads die gecontroleerd koud worden zullen de de vet cellen gekoeld worden tot dat ze kristalliseren.

Dit is een behandeling van een uur. In dit uur worden de vet cellen gekoeld en los geschud waarna ze in de daarop volgende weken het lichaam via de natuurlijke weg zullen verlaten

Gericht en doeltreffend vet verliezen

Veel mensen hebben last van hardnekkig vet op bepaalde plaatsen, deze plaatselijke vetophopingen gaan met lijnen of sporten niet of nauwelijks weg. Met cryolipolyse kunnen wij heel doelgericht het vet op de probleemzones aanpakken! De afgestorven vet cellen komen niet terug! De behandeling moet 3 x met een tussenperiode van 6 weken herhaald worden voor een optimaal resultaat. Uiteraard kan Cryolipolyse tussentijds wel op een andere zone worden toegepast.

Cryolipolyse VS Liposuctie

Liposuctie betekent vet wegzuigen, een behandeling die door een chirurg moet worden uitgevoerd onder lokale verdoving met een lange hersteltijd en risico’s. Cryolipolyse is veilig (mits uitgevoerd door een cryospecialist) en veel minder ingrijpend maar heeft uiteindelijk het zelfde effect, echter gaat het iets minder snel omdat je met een maximale laagdikte van het vet rekening moet houden. Cryolipolyse ligt qua kosten ook vele malen lager dan liposuctie. Cryolipolyse staat garant voor slankere en gladde lichaamscontouren. Ook plaatselijke putjes op benen en billen zullen duidelijk minder zichtbaar zijn.

Is Cryolipolyse een nieuwe behandeling?

Cryolipolyse is een relatief nieuwe technologie. Met de juiste professionele apparatuur zal ook het gewenste resultaat behaald worden, let echter goed op want er zijn helaas vele aanbieders die cryolipolyse of coolsculpting aanbieden tegen lagere prijzen, de behandeltijden zijn korter en deze apparatuur koelt maar tot 5 graden. Deze behandeling zal geen blijvend resultaat geven! Zoals al gezegd is cryolipolyse een goed alternatief voor liposuctie zonder lange herstelperiode, liposuctie is nog steeds een van de meest uitgevoerde esthetische operaties wereldwijd, vet verwijderen is zeer populair. De eerste onderzoeksresultaten van de cryolipolyse zijn gepresenteerd in 2008, men toonde aan dat indien de vetcellen gedurende een bepaalde tijd bij een constante lage temperatuur gekoeld werden dat deze dan afstierven zonder het omliggende weefsel aan te tasten. Door dit selectief op bepaalde plaatsen van het lichaam toe te passen, daar waar hardnekkig vet zit, werd deze selectieve cryolipolyse behandeling een grote succesvolle doorbraak.

Het eindresultaat

Cryolipolyse verwijdert opgeslagen vetcellen die aanwezig zijn in het lichaam maar zodra u uw levensstijl niet aangepast kunnen er natuurlijk weer nieuwe vetcellen aangemaakt worden. Indien u echt last heeft van overgewicht zult u de behandeling moeten combineren met een dieet en lichaamsbeweging. De cryo-specialst van Esteworld Nederland zal u vooraf een eerlijk advies geven.

Cryolipolyse kan in combinatie met RF (radiofrequency) technologie ook op het gezicht toegepast worden voor een betere doorbloeding en ter versteviging.

Indien u cryolipolyse overweegt dan hopen wij u alvast wat duidelijke informatie te hebben gegeven over de behandeling, tijdens een vrijblijvend en kosteloos consult kunnen wij nog meer informatie geven, voor- en na foto’s laten zien en een eerlijke prognose en advies geven hoe u het beste (en snelste) resultaat kunt behalen!

 

Onze professionals

Cryolipolyse FAQ

Veelgestelde vragen

Als u opvallende, vervelende vetophopingen heeft op gebieden waar u deze liever niet ziet, is cryolipolyse mogelijk een geschikte oplossing. Cryolipolyse verwijdert ongewenst vet dat ongevoelig lijkt te zijn voor een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging. In tegenstelling tot een gastric-bypass is de behandeling geen oplossing voor gewichtsverlies bij mensen met obesitas. Wel is het een niet-chirurgisch alternatief voor liposuctie. Een specialist beoordeelt uw geschiktheid tijdens een uitgebreid intakegesprek.
Na het aanwijzen en bepalen van de te behandelen gebieden, worden koele gelkussens op de huid geplaatst. Vervolgens wordt er een vacuüm geplaatst wat het vet aanzuigt. Als dit gebeurt, ervaart u een milde maar koude sensatie die geleidelijk aan afkoelt tot ongeveer -7 tot -8 Celsius. De vetcellen bevriezen. Uw lichaam verwerkt het vet en de dode cellen. Behandelde vetcellen verdwijnen voorgoed.
De behandelaar stelt een persoonlijk behandelplan op dat voldoet aan uw specifieke verwachting. De duur van een sessie hangt af van het aantal gebieden dat u laat behandelen. Gaandeweg kunnen, om uw doelen te bereiken, extra sessies gepland worden.
Bij het begin van de afkoeling voelt u zowel druk als intense kou. Dit gevoel gaat snel voorbij. Veel mensen lezen of luisteren muziek tijdens de behandeling. Van pijn is geen sprake.
De techniek is door de Amerikaanse FDA goedgekeurd voor de behandeling van de buik, dijen, heupen en bovenbenen. Jaarlijks wordt de ingreep honderdduizenden keren succesvol uitgevoerd. Het is een bewezen veilige en effectieve manier voor niet-chirurgische vetverwijdering.
Het gebeurt dat u tijdens een sessie een trekkend, knijpend gevoel ervaart, maar ook gevoelloosheid doet zich soms voor. Typische bijwerkingen na een sessie zijn roodheid, zwellingen, blauwe plekken, tintelingen en een beurs gevoel. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam. De procedure is niet voor iedereen geschikt. Zo worden mensen met cryoglobulinemie afgeraden cryolipolyse toe te laten passen.
Cryolipolyse is niet ontworpen of geschikt om een uitgerekte, losse huid strakker te maken. Dit heeft een meer invasieve benadering nodig, zoals liposuctie. Eventueel is een bodywrap met compressie een oplossing voor huidverstrakking en contourverbetering.
De methode is niet-invasief en wordt gedaan zonder verdoving, scalpels, naalden of hechtingen. Zonder beperkingen kunt u uw routine onmiddellijk na een behandelsessie hervatten.
Enkele weken na de behandeling begint u verandering op te merken. Optimale resultaten ziet u na twee tot drie maanden. Ook dan spoelt uw lichaam nog vetcellen weg. Dit gebeurt tot vier tot zes maanden na de behandeling.
Uw lichaam bevat een eindig aantal vetcellen. Dat houdt in dat wanneer vetcellen het lichaam verlaten, ze niet meer terugkeren. Fors in gewicht aankomen kan er toe leiden dat de overgebleven vetcellen zich ontwikkelen en groter worden. Na cryolipolyse is het belangrijk om een gezonde levensstijl aan te houden.
Nee, er zijn geen supplementen die u hoeft te gebruiken na cryolipolyse. Ook het volgen van een strikt dieet en/of sportschema is niet nodig. Blijf uzelf, beweeg regelmatig en eet afwisselend. Veel mensen voelen zich na cryolipolyse gemotiveerd om voor zichzelf te zorgen en de nieuwe lichaamscontouren te behouden.
Nee, cryolipolyse is geen vervanging voor groot gewichtsverlies en evenmin is het een behandeling voor cellulitis. De behandeling wordt gebruikt om hardnekkig opgestapeld vet aan te pakken, voor een strakker en slanker uiterlijk.
Het is beter om geen nauwsluitende kleding te dragen. Geef het behandelde gebied kans om te herstellen door het dragen van losse, comfortabele kleding. Het dragen van te strakke kleding kan napijn veroorzaken.
Zeldzame complicaties na een behandelsessie zijn pijn die die toeneemt, littekens en/of veranderingen in de huidskleur. Verminderde beweging is een risico. Dikwijls blijken de bijwerkingen tijdelijk en nemen ze geleidelijk aan af. Een enkele keer houdt gevoelloosheid langere tijd aan.
Cryolipolyse vermindert de aanwezige vetcellen in het behandelgebied. In de weken die volgen worden deze dode cellen uitgescheiden door uw lymfestelsel. Het is niet ondenkbaar dat u korte perioden van diarree ervaart totdat het uitscheidingsproces is voltooid.
Dikwijls is meer dan een sessie nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Tussen elke sessie zit een periode van 6 tot 8 weken. Dit komt doordat het een aantal weken kan duren, voordat de behandelde vetcellen uit uw lichaam zijn verwijderd.
Het kan zijn dat u vaker moet plassen, omdat het lymfestelsel de dode vetcellen afvoert. De eerste weken kunt u tintelingen en krampen ervaren in de gebieden die behandeld zijn. Dit komt vaak voor en is een lichaamsreactie op de behandeling, waarbij een milde therapeutisch ontsteking ontstaat.
Naast het verminderen van vet, kan cryolipolyse het uiterlijk van de huid veranderen. De verbetering is niet echt huidverstrakking, maar eerder huidverdikking wat leidt tot een verbeterd uiterlijk van uw huid.
Na de behandeling hervat u uw normale lichamelijke activiteiten. Eventueel wordt compressie aanbevolen om de gevoeligheid te verminderen. Dit is echter niet vereist. Specialisten adviseren om op de dag van de behandeling veel water te drinken en geen alcohol te drinken.
Af en toe wordt een tintelend, jeukend gevoel ervaren. Dit is tijdelijk en het gevoel neemt geleidelijk aan af.
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk