Cryolipolyse

Vragen over dit onderwerp?
Vraag het aan Margo
Offerte aanvragen Margo
Afspraak maken? Neem contact met ons op!

Wat is Cryolipolyse ?

Cryolipolyse betekend vet verwijderen d.m.v. bevriezing. Door het aanbrengen van pads die gecontroleerd koud worden zullen de de vet cellen gekoeld worden tot dat ze kristalliseren.

Dit is een behandeling van een uur. In dit uur worden de vet cellen gekoeld en los geschud waarna ze in de daarop volgende weken het lichaam via de natuurlijke weg zullen verlaten

Gericht en doeltreffend vet verliezen

Veel mensen hebben last van hardnekkig vet op bepaalde plaatsen, deze plaatselijke vetophopingen gaan met lijnen of sporten niet of nauwelijks weg. Met cryolipolyse kunnen wij heel doelgericht het vet op de probleemzones aanpakken! De afgestorven vet cellen komen niet terug! De behandeling moet 3 x met een tussenperiode van 6 weken herhaald worden voor een optimaal resultaat. Uiteraard kan Cryolipolyse tussentijds wel op een andere zone worden toegepast.

Cryolipolyse VS Liposuctie

Liposuctie betekent vet wegzuigen, een behandeling die door een chirurg moet worden uitgevoerd onder lokale verdoving met een lange hersteltijd en risico’s. Cryolipolyse is veilig (mits uitgevoerd door een cryospecialist) en veel minder ingrijpend maar heeft uiteindelijk het zelfde effect, echter gaat het iets minder snel omdat je met een maximale laagdikte van het vet rekening moet houden. Cryolipolyse ligt qua kosten ook vele malen lager dan liposuctie. Cryolipolyse staat garant voor slankere en gladde lichaamscontouren. Ook plaatselijke putjes op benen en billen zullen duidelijk minder zichtbaar zijn.

Is Cryolipolyse een nieuwe behandeling?

Cryolipolyse is een relatief nieuwe technologie. Met de juiste professionele apparatuur zal ook het gewenste resultaat behaald worden, let echter goed op want er zijn helaas vele aanbieders die cryolipolyse of coolsculpting aanbieden tegen lagere prijzen, de behandeltijden zijn korter en deze apparatuur koelt maar tot 5 graden. Deze behandeling zal geen blijvend resultaat geven! Zoals al gezegd is cryolipolyse een goed alternatief voor liposuctie zonder lange herstelperiode, liposuctie is nog steeds een van de meest uitgevoerde esthetische operaties wereldwijd, vet verwijderen is zeer populair. De eerste onderzoeksresultaten van de cryolipolyse zijn gepresenteerd in 2008, men toonde aan dat indien de vetcellen gedurende een bepaalde tijd bij een constante lage temperatuur gekoeld werden dat deze dan afstierven zonder het omliggende weefsel aan te tasten. Door dit selectief op bepaalde plaatsen van het lichaam toe te passen, daar waar hardnekkig vet zit, werd deze selectieve cryolipolyse behandeling een grote succesvolle doorbraak.

Het eindresultaat

Cryolipolyse verwijdert opgeslagen vetcellen die aanwezig zijn in het lichaam maar zodra u uw levensstijl niet aangepast kunnen er natuurlijk weer nieuwe vetcellen aangemaakt worden. Indien u echt last heeft van overgewicht zult u de behandeling moeten combineren met een dieet en lichaamsbeweging. De cryo-specialst van Esteworld Nederland zal u vooraf een eerlijk advies geven.

Cryolipolyse kan in combinatie met RF (radiofrequency) technologie ook op het gezicht toegepast worden voor een betere doorbloeding en ter versteviging.

Indien u cryolipolyse overweegt dan hopen wij u alvast wat duidelijke informatie te hebben gegeven over de behandeling, tijdens een vrijblijvend en kosteloos consult kunnen wij nog meer informatie geven, voor- en na foto’s laten zien en een eerlijke prognose en advies geven hoe u het beste (en snelste) resultaat kunt behalen!

 

Onze professionals

Cryolipolyse FAQ

Veelgestelde vragen

De Scarlet SRF techniek maakt gebruik van een bipolaire radiofrequentie technologie. Met micronaalden wordt energie in uw huid afgegeven, waardoor de productie van collageen en elastine gestimuleerd worden. Elektrocoagulatie helpt bestaande huidvezels te verjongen en nieuwe vezels te produceren. De behandeling verbetert de textuur van uw huid. Na de behandeling ziet uw huid er jonger en frisser uit.
SRF is de afkorting voor Short puls Radio Frequency Technologie. Korte puls RF-technologie is zowel revolutionair als veilig. De Scarlet-s is een facelift zonder operatie. Dit is een veilige huidbehandeling, zonder uitvaltijd of herstel en zonder bijwerkingen.
Resultaten van huidverstrakking kunnen al direct na de behandeling zichtbaar zijn, terwijl de verhoogde collageenproductie en het verbeteren van het huidmodel na verloop van tijd zichtbaar worden. De belangrijkste verbetering worden over een periode van twee tot drie maanden geleidelijk aan zichtbaar.
Nee, de meeste mensen geven aan weinig tot geen pijn te ervaren. De energie die de radiofrequentie technologie aan de huid levert heeft een tijdsinterval van minder dan 0,3 seconden.
Artsen adviseren om voor een optimaal resultaat een serie van drie behandelingen met een interval van vier weken toe te laten passen.
De Scarlet-s facelift duurt 20 tot 30 minuten. De tijd die nodig is voor de behandeling hangt af van de grootte en conditie van het te behandelen gebied. De cosmetisch arts geeft de behandeltijd duidelijk aan, zodat u van tevoren weet waar u aan toe bent.
De Scarlet-s facelift kent geen speciale voorbereiding of nazorg. Basis huidverzorging en het gebruik van een zonnebrandcrème is voldoende als nazorg. Aangezien de ingreep nauwelijks uitval- of hersteltijd nodig heeft, hervatten de meeste mensen onmiddellijk na de behandeling hun normale activiteiten. Mensen die bekend zijn met rosacea hebben na de behandeling soms tijdelijk last van extra roodheid en/of lichte zwellingen. Dit verdwijnt gewoonlijk binnen 24 tot 72 uur. De Scarlet-s behandeling is uitermate veilig. In tegenstelling tot andere microneedling-behandelingen zijn er geen nabloedingen.
De Scarlet-s facelift richt zich op huidverstrakking en het liften van uw gezicht, dubbele kin, nek- en lichaamshuidverstrakking. Het is klinisch bewezen dat de radiofrequentie technologie van Scarlet SRF huidproblemen zoals rosacea, acne, melasma, vulgaris en teleangiëctasieën verbetert. Het is een veilige techniek die veel voorkomende huidproblemen verbetert en uw huid er jonger, frisser en gezonder uit laat zien.
Beginnend op de avond van de behandeling en tot een paar dagen daarna wast u uw gezicht een tot twee keer per dag voorzichtig met een milde reiniger. Na enkele dagen kunt u uw normale huidverzorgingsroutine oppakken. Geadviseerd wordt om een dagcrème met hoge SPF factor te gebruiken.
Zichtbare huidverstrakking ziet u direct. De resultaten van het verbeteren van de huidstructuur worden na verloop van tijd zichtbaar. De natuurlijke aanmaak van collageen en elastine verbetert namelijk. De resultaten na een enkele behandeling houden zes maanden tot een jaar aan. Dit is afhankelijk van de conditie van uw huid en het lichamelijke verouderingsproces.
Roodheid en zwellingen zijn een normale bijwerking van microneedling behandelingen. Naar verwachting houdt dit 24 tot 72 uur aan. Zelfs met de juiste nazorg is er weinig wat u kunt doen om van de roodheid af te komen. Wees geduldig. U ziet de roodheid vanzelf afnemen.
In tegenstelling tot bijvoorbeeld laserbehandelingen is de Scarlet SRF techniek veilig voor alle huidskleuren. Door het gebruik van elektrische signalen blijft uw natuurlijke huidpigment onbeschadigd. De verschillende huid- en weefsellagen worden bereikt, waardoor uw huid verjongd zonder risico op pigmentveranderingen en/of pigmentvorming.
De radiofrequentie technologie brengt energie in op de verschillende huid- en weefsellagen. De diepte, het vermogen en de modus worden aangepast aan het lichaamsgebied dat wordt behandeld en de verwachting die u van de behandeling heeft. De energie die vrijkomt beschadigt het huidoppervlak niet en is veilig toe te passen.
Naast het verstrakken van de huid in uw gezicht en hals is de Scarlet-s technologie geschikt voor het behandelen van uw voorhoofd en uw wenkbrauwen. Andere behandelgebieden zijn uw lachlijntjes, uw lippen, fijne kraaienpootjes en uw kaak.
Iedereen tussen gemiddeld 20 en 80 jaar kan profijt behalen met de Scarlet-s facelift. Een behandeling is zowel preventief als corrigerend. Dat betekent dat als u tevreden bent met uw uitstraling een Scarlet-s facelift helpt uw uiterlijk te behouden. Maar als u zich zorgen maakt over zichtbare tekenen van het ouder worden, kan de Scarlet-s verbluffende resultaten opleveren om uw uitstraling te verbeteren.
Artsen en specialisten adviseren om tenminste vier weken te wachten om een Scarlet-s facelift toe te laten passen als u fillers heeft laten plaatsen. Hetzelfde geldt ook omgekeerd. Maak bij een consult bij de arts altijd melding van eerdere cosmetische behandelingen en ingrepen die u heeft ondergaan.
Nee, de behandeling is pijnloos en verloopt snel. Een half uur voor de behandeling wordt de huid die behandeld wordt met een verdovende crème ingesmeerd. U voelt het aanprikken van de huid met de micronaalden nauwelijks. Napijn doet zich zelden voor.
Afhankelijk van de conditie van uw huid en de verwachtingen die u heeft, kan Scarlet-s gecombineerd worden met bijvoorbeeld een PRP behandeling. Daarnaast is het mogelijk om de behandeling te combineren met een op maat samengestelde chemische peeling.
Afhankelijk van de conditie van uw huid en de verwachtingen die u heeft, kan Scarlet-s gecombineerd worden met bijvoorbeeld een PRP behandeling. Daarnaast is het mogelijk om de behandeling te combineren met een op maat samengestelde chemische peeling.
Afhankelijk van de conditie van uw huid en de verwachtingen die u heeft, kan Scarlet-s gecombineerd worden met bijvoorbeeld een PRP behandeling. Daarnaast is het mogelijk om de behandeling te combineren met een op maat samengestelde chemische peeling.
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk