Emsella bekkenbodemspier, anti urineverlies

Afspraak maken? Neem contact met ons op!

Emsella bekkenbodemspiertainer tegen urine verlies en verbeteren geluksgevoel

Gewoon op de Nederlandse vestiging in IJsselstein aanwezig! 

De Emsella stoel, dé baanbrekende oplossing bij ongewild urineverlies bij bijvoorbeeld inspanning of aandrang. Ook kunnen verzwakte bekkenbodemspieren zorgen voor een verminderde intieme gevoelservaring. De resultaten zijn zeer goed te noemen. Bij meer dan 95% van onze clienten is er een enorme verbetering geconstateerd of is het urineverlies zelfs geheel verholpen. Bij nagenoeg alle dames is er een positieve ontwikkeling van het geluksgevoel.

Samen kijken wat we voor u kunnen betekenen?
Gratis consult

Emsella gaat ongewild urine verlies tegen 

Er heerst helaas een groot taboe als het gaat over urineverlies bij vrouwen terwijl 1 op de 4 vrouwen hier last van heeft.Veel voorkomende oorzaken van incontinentie zijn:

 • zwangerschap
 • bevalling
 • overactieve blaas
 • verzwakte blaasspieren
 • menopauze

Er bestaan verschillende soorten urineverlies, we noemen dit ook wel urine incontinentie. Urineverlies kan optreden tijdens het hoesten, niezen, lachen, springen, sporten of tillen. Dit heeft te maken met zwakte van de bekkenbodemspier en men noemt dit stressincontinentie, dit is vaak een gevolg na een zwangerschap, bevalling, lichaamsveroudering en menopauze.

Een ander type incontinentie is urge incontinentie waarbij er een plotselinge sterke aandrang is om te plassen, de urine kan niet opgehouden worden. Een combinatie van stress- en urge incontinentie komt ook vaak voor, we noemen dit gemengde incontinentie.

Verbeterde intieme gevoelservaring

Door verzwakte bekkenbodemspieren kan het gevoel bij intimiteit afnemen. De Emsella stoel is uitermate geschikt om deze spieren te trainen. Voordelen die u zult ervaren:

 • Strakkere vagina
 • Meer controle over uw spieren tijdens intimiteit
 • Toename in geluks gevoel, verbetering seksuele ervaring

Veel vrouwen die last hebben van urineverlies of een verminderde gevoelservaring tijdens de geslachtsgemeenschap gaan hiermee niet naar hun huisarts uit schaamte en blijven daarom onnodig rondlopen. Het thuis trainen van de bekkenbodemspier d.m.v. oefeningen levert vaak nauwelijks verbetering op en is lastig concequemt vol te houden. Bij Esteworld in IJsselstein worden er meerdere (anti-aging) behandelingen aangeboden en vinden wij het belangrijk dat je je als vrouw goed en zelfverzekerd voelt, de Emsella Chair is daarom een goede aanvulling ter uitbreiding van onze diensten.

Hoe werkt de Emsella?

Door middel van hoge frequentie wordt elektromagnetische energie toegepast om de bekkenbodemspier te stimuleren, tijdens een 28 minuten durende sessie vinden er 12000 spiercontracties plaats van de bekkenbodemspier terwijl u op een speciale stoel zit in een actieve zithouding. Het diepwerkende effect van de stimulatie kun je zelf nooit realiseren met oefeningen, de intense contracties zorgen voor spierversterking en opbouwen van nieuwe spierkracht.

Hoe voelt de behandeling?

Om te beginnen de behandeling is absoluut niet pijnlijk. Terwijl u op de Emsella Chair zit zult u tintelingen ervaren door de contracties van de bekkenbodemspier. Zodra u klaar bent kunt u uw normale dagelijkse bezigheden gewoon weer oppakken. Soms ervaart u een licht gevoel van spierpijn na de behandeling. Hoe lang duurt de behandeling? 1 behandeling duurt 28 minuten, voor een duidelijke verbetering van uw klachten wordt een totale sessie van 6 behandelingen geadviseerd in 3 weken tijd, dus 2 keer per week.

Wie is een geschikte kandidaat voor de Emsella Chair?

De Emsella Chair is geschikt voor vrouwen van alle leeftijden die zoekenden zijn naar een oplossing tegen incontinentie en hiermee hun kwaliteit van leven willen verbeteren.

Hoe snel krijg ik resultaat?

Over het algemeen ervaart u al na enkele behandelingen een duidelijk merkbare verbetering van uw incontinentieprobleem én een betere seksuele ervaring. De werkzaamheid van de Emsella behandeling – het versterken en vernieuwen van de bekkenbodemspier- neemt gedurende enkele weken na de behandeling verder toe.

Is de behandeling bewezen effectief?

Door middel van een wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat 95% van de behandelde personen een duidelijke verbetering van hun kwaliteit van leven ervaarden. 60% van de personen verminderde of konden volledig af van incontinentie materialen.

Hoe vaak moet ik terugkomen?

Gemiddeld genomen zijn 6 behandelingen in 3 weken tijd voldoende om een duidelijke verbetering te ervaren, hierna komt u slecht 1 x per 6 maanden één sessie van 28 minuten doen ter onderhoud van uw bekkenbodemspier.

Wanneer niet op de Emsella Chair (Contra indicaties) ?

Helaas kunt u de behandeling niet ondergaan indien:

 • U zwanger bent
 • Een pacemaker of defibillator draagt
 • Elektronische of metalen implantaten draagt (mirena spiraal mag wel)
 • Last heeft van hartritmestoornissen of hartaandoeningen
 • Een medicijnpomp draagt
 • Bij antistollingstherapie
 • Recente chirurgische ingrepen heeft ondergaan (spiercontractie kan de genezing verstoren)

Wat kost een behandeling?

1 losse sessie kost 150,- euro, 6 sessies 600,- euro. Elders betaald u minimaal 900 euro voor 6 sessies. Hoe maak ik een afspraak? U kunt: 

 • Telefonisch een afspraak inplannen via de Esteworld receptionisten Jeroen en Lymee Telefoonnummer 030 2270560
 • Een consult afspraak inplannen op: Consult/behandeling aanvragen
 • U kunt een e-mail sturen naar info@esteworld-nederland.nl
 • U kunt een whatsapp bericht sturen naar 06 55355729, geef hierbij direct uw voorkeur aan qua dag / dagdeel zodat wij snel naar een beschikbare optie kunnen kijken.
 • Uiteraard kunt u ook altijd vrijblijvend eerst eens kennis komen maken bij ons gezellige team op locatie IJsselstein, Esteworld Nederland Face & Body, Lage Dijk Noord 18, 3401 VA IJsselstein
Onze professionals
Aangesloten bij diverse keurmerken
Verantwoord en kwalitatief
Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk Keurmerk